top of page

Visie vanuit Systeemdenken

Bij de visie vanuit het Systeemdenken staat de wisselwerking tussen personen en het verband waarin zich iets voordoet, centraal.

Het zich bewust maken daarvan kan noodzakelijk zijn om als mens in evenwicht te blijven en jezelf niet te verliezen

Ingewikkeld, denkt u nu vast.

Zo ingewikkeld is het niet.

In de huidige maatschappij, waarbij alles op efficiency is gericht, geld een grote rol speelt en waarbij beide ouders zich inzetten op de arbeidsmarkt zien we nogal eens dat mensen hopeloos verstrikt raken in de context waarin zij functioneren. Zich niet meer bewust zijn van hun eigen ik.

Het zich constant opdelen tussen het gezin, de partner en het werk, maakt dat veel mensen niet meer in staat zijn om de koers van hun eigen leven te bepalen.

Leuke dingen zijn er vaak niet meer bij en de hoeveelheid werk die op de schouders van beide werkende ouders ligt is niet mis.

Kinderen alles bieden wat zij nodig hebben. Op tijd op school zijn, de oppas, het regelen van het halen en brengen naar clubjes, op tijd het eten klaar, huishoudelijke bezigheden zoals de was en het strijken, aandacht voor de partner en natuurlijk het ontwikkelen van een eigen carrière.

Vast nog heel veel om op te noemen, maar u herkent het patroon van alle dag.

Ja, waar blijf je dan als je niet voor jezelf een plan maakt om op zijn tijd je eigen koers kan bepalen en ook nog tijd wil hebben om leuke dingen te doen zonder je schuldig te voelen.

Als u eraan toe bent om eens duidelijkheid te scheppen in het altijd maar door moeten draven in uw gezin en in uw werk, keuzes moet maken waar u eigenlijk tegenop ziet, maak dan eens een afspraak.

Het gaat om het niet verliezen van je eigen IK, je eigen persoonlijkheid.

Het lijkt een beetje een must als je tegenwoordig het even niet ziet zitten, je gebruik moet maken van een Personal Coach die alles voor je regelt.

Zo simpel is dat natuurlijk niet!

Het zou mooi zijn als bij tegenslag in ons leven er ineens iemand is die je meteen weer op het goede spoor zet.

Die mogelijkheid is er wel!

Wanneer u de confrontatie met uw eigen gedrag en de effecten daarvan aandurft, zult u geraakt worden en in beweging willen komen.

Het intakegesprek is vrijblijvend en besluit u om verder te gaan, dan worden er vervolgafspraken gemaakt.

bottom of page